Goede Doelen

Stichting Leergeld Houten

Schoolschaatsen

Stichting Rond on Ice zorgt voor drie weken schaatsplezier op het Rond in Houten voor jong en oud. Gedurende de drie weken zijn er verschillende activiteiten op de schaatsbaan voor iedereen. De Rotary Santa Run maakt het voor dit jaar mogelijk dat alle schoolkinderen een dagdeel gratis mogen schaatsen op de schaatsbaan op Het Rond.

Breedtesport Houten

Ook dit jaar kunnen sportclubs uit Houten weer meelopen aan de Rotary Santa Run. Per deelnemer gaat een bedrag naar de clubkas. Hiermee ondersteunen wij de deelnemende sportclubs in Houten.

De Nierstichting

voor de ontwikkeling van de draagbare kunstnier

logo-nierstichting-2013

Alles op alles.

Doen je nieren hun werk niet, dan ga je dood. Willem Johan Kolff (1911-2009) wilde zich daar niet bij neerleggen. Deze Nederlandse professor zette alles op alles om het leven van mensen met een nierziekte te redden. In 1942 vond hij de allereerste kunstnier uit. Zijn dialyseapparaat heeft wereldwijd miljoenen nierpatiënten gered.

Maar… dialyseren is zwaar. Of, zoals veel patiënten zeggen, dialyseren is geen leven maar overleven. Jaarlijks overlijdt 1 op de 6 dialysepatiënten. Transplantatie is veruit de beste behandeling, maar de wachtlijst is lang. Te lang. Want elk jaar komt voor onnodig veel mensen een donornier te laat.

De Nierstichting legt zich daar niet bij neer. Wij doen er alles aan om het aantal donoren te vergroten en doneren bij leven te stimuleren. En zetten vol in op preventie. Door patiënten met nierschade vroeg op te sporen, aandacht te vragen voor minder zout in het eten en voorlichting te geven. We investeren in baanbrekend stamcelonderzoek om op termijn hopelijk nierziekte te kunnen genezen. En we werken keihard aan een draagbare kunstnier. Een wereldwijde doorbraak voor nierpatiënten, want het geeft ze iets onbetaalbaars. Een beter levensperspectief én meer vrijheid om gewoon mens te kunnen zijn.

Wij zetten alles op alles om ervoor te zorgen dat mensen met een nierziekte in leven blijven, en ook écht blijven leven. Dat doen wij niet alleen. Maar samen met patiënten, onderzoekers, professionals, donateurs, bedrijven, vrijwilligers en vele andere mensen die het leven liefhebben. Vanuit de overtuiging dat het altijd beter kan. En met een gedrevenheid die zo kenmerkend was voor professor Kolff.

Leven gaat voor, in alles wat wij doen.

Een deel van de opbrengst van de Santa Run Houten zal worden geschonken aan de Nierstichting voor het ontwikkelen van de draagbare kunstnier. Meer informatie over de Nierstichting en de draagbare kunstnier kan je vinden op www.nierstichting.nl.